Skip to the content

Met miraDry behoort overmatig transpireren definitief tot het verleden

Hyperhidrose of hyperhidrosis is in de geneeskunde een term voor overmatig zweten

Meestal beperkt het overmatig zweten zicht tot oksels en handpalmen en/of voetzolen, maar het kan zich over de hele huid voordoen. Overmatig zweten kan ‘secundair’ zijn: een uiting zijn van een onderliggende aandoening (bv. diabetes mellitus, hyperthyreoïdie, medicijnen), maar meestal is het ‘primair’, dat wil zeggen zonder aanwijsbare oorzaak. Overmatig zweten kan zich ontwikkelen tot een lichamelijk ongemak. Overmatig zweten onder de oksels, in medische termen ‘axillaire hyperhidrose’ genoemd, kan nu effectief en veilig worden aangepakt middels de miraDry-behandeling.

Is het abnormaal om veel te zweten?

Er zijn in Nederland ongeveer 400.000 mensen die last hebben van hyperhidrose. Toch heerst er een groot gevoel van schaamte bij mensen die last hebben van overmatig zweten en duurt het vaak lang voordat besloten wordt om hulp te zoeken.

Overmatig zweten kan een grote last zijn in het dagelijks leven. Velen van u zullen alle mogelijke deodoranten en anti-transpiranten al hebben uitgeprobeerd. Een enkeling van u zal misschien al een dure, pijnlijke of ingrijpende behandeling hebben ondergaan, zonder blijvend resultaat.

Wat zijn signalen van overmatig zweten?

Als een van de onderstaande situaties u bekend voorkomt, raden wij u sterk aan de miraDry-behandeling in overweging te nemen en vrijblijvend advies te vragen bij één van onze klinieken.

  • Gebruikt u zeer frequent een anti-transpirant?
  • Belemmert okselzweten uw dagelijkse bezigheden?
  • Houdt u bij uw kledingkeuze rekening met uw okselzweten?
  • Moet u meermaals per dag van shirt wisselen?
  • Schaamt u zich voor uw okselzweet?
  • Bent u het zat zich nog langer druk te maken over uw overmatig transpireren?