Skip to the content

Ervaringen

De miraDry-behandeling wordt al enkele jaren met groot succes in de Verenigde Staten toegepast. De meeste patiënten die een miraDry-behandeling hebben ondergaan ervaren een duidelijke en bovendien blijvende vermindering van het zweet onder de oksels. Gemiddeld 82% vermindering van transpiratie!

Dit blijkt ook uit onderzoek: een recente klinische studie onder een grote groep patiënten wees uit dat de hoeveelheid transpiratie onder de oksels met gemiddeld 82% was verminderd. En hoewel individuele resultaten kunnen verschillen, is er vrijwel direct resultaat merkbaar.

"Zowel het zweten als de geur zijn 90% verminderd en ik ben zeer tevreden"

Miradry behandeling ondergaan. En behoudens wat blauwe, gevoelige oksels, is alles prima verlopen. De artsen waren professioneel en vriendelijk en de behandeling werd zeer hygiënisch en netjes uitgevoerd. Daarnaast was de informatie verstrekking op voorhand erg uitgebreid en kon ik op elk moment terecht met vragen. Ook het resultaat was goed; ik had geen last van hyperhidrosis, maar zweette meer dan normaal. En vond vooral de geur wat gênant. Zowel het zweten als de geur zijn 90% verminderd en ik ben zeer tevreden. Één punt van kritiek misschien: het is misschien goed om klanten er nog meer op te wijzen dat het bedrag aftrekbaar is van de belasting. Dit scheelt erg in de kosten!

"Het zweten is zo goed als gestopt"

Ik ben een jaar geleden bij Sec Medical Solutions behandeld met de Miradry. En hoewel ik het best een groot bedrag vond om in één keer op te hoesten, ben ik heel erg blij dat ik deze behandeling heb ondergaan. Ik had last van hyperhidrosis en het zweten is zo goed als gestopt. En ik heb de eerste zomer gehad waar ik gewoon alles aan kon trekken wat ik wilde, heerlijk!

En daarnaast bleek dat ik best een groot bedrag kon aftrekken van de belasting. Dus al met al viel alles me reuze mee en zou ik iedereen deze behandeling aanraden.

"Heel tevreden"

Ik heb zojuist mijn tweede miraDry-behandeling ondergaan. Hiervoor heb ik gedurende ongeveer 5 jaar botox-injecties gekregen om het zweten onder mijn oksels te verminderen. Nu was ik toe aan iets met een blijvend resultaat en hoorde van mijn huidarts over het bestaan van miraDry. Hij vertelde me dat het een nieuwe behandeling met een blijvend resultaat is. Dit in tegenstelling tot botox-behandelingen die maar 3 tot 4 maanden werken.

Al sinds de middelbare school ben ik op zoek naar een goede behandeling voor mijn hyperhidrose. Ik kan me nog goed herinneren hoe vervelend ik de zweetplekken onder mijn oksels vond en hoe gênant ik het vond dat je op alle foto’s van mij de zweetplekken kon zien. Toen ik ouder was, bezocht ik een huidarts en onderging ik diverse behandelingen.

Tot dusver ben ik heel tevreden met mijn eerste miraDry-behandeling. Het zweten onder mijn oksels was direct na de eerste behandeling verdwenen. Daarna heb ik 6 maanden gewacht op de tweede behandeling. Maar eerlijk gezegd zou één behandeling ook wel genoeg zijn geweest. Ik wilde het nu een keer goed doen en ging dus ook voor de tweede behandeling. Na de eerste miraDry-behandeling had ik wat last van een zwelling onder mijn arm, maar dit was na een week over. Een paar pijnstillers waren voldoende.

Ik heb de maand daarna geen enkele last van transpiratie gehad, daarna merkte ik een klein beetje zweet maar echt veel en veel minder dan het vroeger was. Ik kon nu gewoon naar de bruiloft van mijn beste vriend zonder bang te zijn voor zweten en mijn jurk te ruïneren.

Drie dagen geleden had ik dus mijn tweede miraDry-behandeling en de zwelling is nu al een stuk minder geworden. Ik heb er meteen wat koude kompressen op gedaan. Ik beveel deze behandeling met volle overtuiging aan voor iedereen die last heeft van overmatig zweten.

"Definitief af van vervelende zweetplekken"

In de zomer van 2015 heb ik de miraDry behandeling ondergaan. Ik had snel last van transpiratie en daarmee ook van nare geurtjes. Lang heb ik nagedacht hier iets aan te laten doen. Maar de meeste behandelingen zouden alleen tijdelijk effect bieden. Totdat ik hoorde van de Miradry behandeling. Deze behandeling heeft er bij mij voor gezorgd definitief af te zijn van vervelende zweetplekken. Ik voel mijzelf zelfverzekerder in de nabijheid van anderen. Bijkomend voordeel is dat de haargroei onder mijn oksels tot zeker 70% minder is geworden!

Ik vond het erg spannend om de behandeling te ondergaan. Maar van te voren is mij alles duidelijk uitgelegd door de behandelend arts. Van de behandeling zelf voelde ik niks aangezien mijn oksels verdoofd werden. Na de behandeling heb ik wat last gehad van zwelling en blauwe plekjes. Maar dit is het zeker waard geweest, gezien de resultaten.

Ik zou de miraDry behandeling aanbevelen omdat het een pijnloze behandeling is en een vrijwel definitieve werking heeft. Na een herstel periode van een week tot drie weken, is het resultaat verbluffend. Ik ben dus heel blij met het eindresultaat en zou niet anders meer willen!

"De arts nam alle tijd om nog eventuele vragen te beantwoorden"

Enkele uren geleden een Miradry behandeling gehad. Drs. Avi Roopram heeft de behandeling uitgevoerd bij Clinic One in Amstelveen.

Avi nam alle tijd om nog eventuele vragen te beantwoorden en wat achtergrond toe te lichten over zijn Miradry ervaring. Ik was ongeveer de 25e client die hij ging behandelen.

Over de behandeling zelf is veel te lezen op internet, dit is mijn ervaring: Ik kreeg 61 verdovingsprikken in elke oksel. Geen nood na een paar prikjes, die je al nauwelijks voelt, begint de verdoving te werken en heb je in de andere prikjes geen erg meer.

Daarna volgt de behandeling, op 37 verschillende plaatsen per oksel zuigt de Miradry zich 30 seconden vast en doet z’n werk. Na 37 ‘zuigzoenen’ en magnetron-opwarming van je oksel ziet die er meteen opgezwollen uit. De procedure is pijnloos. Af en toe als de Miradry aan de rand van het verdoofde gebied komt voel je de warmte. Bij mij heeft Drs. Roopram aan één kant enkele verdovingsprikken bij gegeven.

Klaar, dikke oksels, één uur autorijden terug naar huis. Geen probleem. Wel had ik coolpacks in de auto die ik onmiddellijk onder mijn oksels geplaatst heb. Koelen is het devies samen met ibuprofen. Nu is het 17:00 uur, behandeling was om 12:00 en de zwelling is alleen nog maar toegenomen. Niet pijnlijk, maar een beetje een branderig gevoel. Ga een beetje ‘breed’ lopen als een bodybuilder. De zwelling voelt, ondanks het koelen, ook warm aan. Blijven koelen dus!

De zwelling is fors, niet echt pijnlijk maar vooral irritant. Nog een ibuprofen genomen en redelijk goed geslapen. Het nadeel was dat ik door de zwelling niet op mijn zij kon liggen. De volgende ochtend is er een blauwe plek bijgekomen en de zwelling lijkt iets minder. Gelukkig niet pijnlijk. Verder ook geen spierpijn of ‘doof’ gevoel zoals door andere wel eens omschreven wordt. Gisteren niet meer getranspireerd, maar of dat het resultaat is van de Miradry of de zwelling kan ik nu nog niet zeggen. Eerst vanochtend weer gekoeld en een ibuprofen op, dit alles uit voorzorg. Vandaag stond er een dagje Madurodam op het programma. 26 graden en gewoon meegegaan. Zwelling was nog wel nadrukkelijk aanwezig maar niet pijnlijk en mijn licht blauwe polo de hele dag DROOG!

Vanavond weer gekoeld en de zwelling is met zo’n 65% afgenomen in de loop van vandaag. Rechts geneest iets sneller dan links maar het verschil is marginaal.

So far so good ben van plan vrijdag aan het eind van de middag een rondje te gaan golfen, zal je nog laten weten wat de invloed is op mijn handicap :-)

"Professioneel, vriendelijk en ze geven heldere antwoorden op vragen"

Dinsdag 11 februari heb ik een Miradry-behandeling gehad welke uitgevoerd is door SEC Medical Solutions. Zolang als ik mij kan herinneren heb (had) ik last van overmatig transpireren. Ik heb werkelijk van alles geprobeerd om het op te lossen, of in ieder geval het ongemak te verminderen. Denk hierbij o.a. aan proberen van allerlei anti-transpirant middelen, oksel pads in kleding, medicijnen, speciale kleding, aluminiumchloride, botox. Het meest succesvol was botox. Helaas werkt dit maar tijdelijk. Ik heb zelfs een operatie overwogen maar ben van mening dat de risico’s daarvan te groot zijn.

Een week of drie geleden ben ik er door te Googlen achter gekomen dat er een nieuwe behandeling in Nederland mogelijk is: Miradry. Ik ben direct begonnen met zo´n beetje alles te lezen wat er te vinden is. Het is in Nederland relatief nieuw maar in Amerika is het een goedgekeurde en beproefde methode. Ik heb met name gezocht naar negatieve ervaringen. Het is immers wel m’n eigen lichaam en ik ben geen proefkonijn!

In mijn zoektocht ben ik op de website van SEC Medical Solutions terecht gekomen waar ik veel nuttige info heb gevonden. SEC Medical Solutions heeft als een van de eerste in Nederland een Miradry-apparaat aangeschaft.

Uiteindelijk heb ik een lijst met vragen opgesteld waar ik nog geen antwoord op had gevonden en heb deze naar SEC Medical Solutions gemaild. Ik kreeg snel duidelijke antwoorden op alle vragen. Alles bij elkaar heb ik in een korte tijd zoveel informatie verzameld dat ik voldoende vertrouwen had om de behandeling uit te laten voeren.

Over de behandeling zelf kan ik kort zijn. Het is in ongeveer een uur gebeurd en doet nagenoeg geen pijn. De mensen van SEC Medical Solutions heb ik ervaren als professioneel, vriendelijk en ze geven heldere antwoorden op vragen, wat belangrijk is geweest voor het winnen van mijn vertrouwen.

De dag na de behandeling had ik dikke oksels en een beetje een zeurende pijn die goed te verdragen is. Met name het gevoel van een pingpongbal onder beide oksels. Nu, 2 dagen na de behandeling, is 70% van de zwelling verdwenen en is de pijn volledig verdwenen. Vooralsnog kan ik de Miradry-behandeling iedereen aanraden die last heeft van overmatig transpireren.

De prijs en het feit dat het nu nog alleen onder oksels mogelijk is, zijn de enige minpunten die ik kan bedenken. De factoren die mij overtuigd hebben voor deze behandeling te kiezen zijn: definitieve oplossing, snel en nagenoeg pijnloos, garantie, heldere communicatie met SEC Medical Solutions en last but not least, het verminderde zweten onder oksels wordt niet op andere plaatsen gecompenseerd wat met bijvoorbeeld een operatie wel het geval kan zijn.