Skip to the content

FAQ

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

 

miraDry gebruikt thermische energie om het behandelgebied te verwarmen, waarmee geur- en zweetklieren op een veilige manier worden verwijderd. Voor meer informatie zie ook de werkwijze pagina.

Je lichaam heeft zweetklieren nodig om zichzelf te koelen. Je lichaam heeft 2-4 miljoen zweetklieren, waarvan slechts 2% zich in je onderarmen bevinden. Wanneer deze 2% zweetklieren definitief worden verwijderd, heeft dit geen invloed op het koelen van de rest van je lichaam. Na miraDry zult u veel voordelen ervaren zoals minder okselzweet, maar de rest van uw lichaam zal blijven zweten zoals daarvoor.

Botox is een behandeling die de zenuwen naar de zweetklieren lam legt. Botox is een efficiënte behandeling aangezien de oksel erna “kurkdroog” is. Botox is echter maar een tijdelijke oplossing en heeft impact op het zweten. Niet op de geur.
U zal dus de behandeling elke 3 tot 6 maanden moeten herhalen.

miraDry werkt op basis van microwave technologie. Er wordt warmte toegediend (60-70°) in de diepte van de oksel en tegelijkertijd wordt de huidoppervlakte gekoeld (15°). Door de toediening van deze warmte gaan we binnen het behandelingsgebied de zweet- en geurklieren elimineren. Zweetklieren regenereren niet! We worden geboren met onze zweetklieren en wat weg is, is weg. Ons lichaam bevat tussen de 2-4 miljoen zweetklieren waarvan 1 à 2 procent hiervan bevindt zich in de oksel.

U kunt direct en blijvend resultaat verwachten. Een miraDry behandeling vernietigt geur- en zweetklieren definitief. Het is klinisch bewezen dat een behandeling gemiddeld 82% zweet en 89% geur vermindering tot stand brengt. Het uiteindelijke resultaat verschilt per persoon.

Al na 1 behandeling kunt u verschil merken. Uw behandelaar zal van tevoren aangeven hoeveel behandelingen u uiteindelijk nodig heeft.

De eerste vraag is: was uw eerste behandeling voor of na 2018? Einde 2018 heeft er namelijk een upgrade in alle toestellen plaatsgevonden, waardoor de efficiëntie van de miraDry is verhoogd.

In 2018 (en ervoor) hanteerde men een koelingstijd van 20 seconden. We merkten dat de zweet- en geurklieren in de diepte werden geëlimineerd, doch de meer oppervlakkige zweetklieren werden beschadigd en niet vernietigd. We hebben biopsies genomen en een white paper is geschreven door dr. Venema. Eind 2018 is de upgrade volledig voltooid en hebben we de koelingstijd verkort naar 10 seconden. Hierbij merken we dat ook de meer oppervlakkige zweetklieren vernietigd worden.

Indien u opteert voor een tweede behandeling is het onmogelijk om het sjabloon/ template op exact dezelfde plaats te kleven als tijdens de eerste behandeling, het behandelingsgebied is dus steeds anders waardoor de effectiviteit is vergroot.

Ten slotte is het wel belangrijk om minimaal 3 maanden tussen de verscheidene behandelingen te laten. U kan namelijk pas na 3 maanden het definitieve resultaat inschatten.

Belangrijk is dat het een gemiddelde reductie van 82% zweet betreft. Bij sommigen is de reductie hoger, bij anderen lager. Hoe komt dit? Aangezien we enkel behandelen binnen een bepaald behandelingsgebied. Indien bij u uitzonderlijk het merendeel van de klieren buiten dit gebied liggen kan het een minder effect hebben. Wij zullen echter niet dieper gaan behandelen, aangezien we dan de structuur van de huid zouden aantasten en dat willen we vermijden. Het is essentieel dat de behandeling veilig is.

Een miraDry behandeling duurt gemiddeld 1 uur.

De meeste mensen ervaren geen pijn tijdens de uitvoering en zijn hierna snel weer actief. Plaatselijke verdoving in de oksel zorgt er voor dat u geen ongemak ervaart tijdens de behandeling. De meeste personen keren direct weer terug naar hun dagelijkse activiteiten, zoals werk. Sporten wordt meestal binnen een paar dagen weer opgepakt. Voor een paar dagen kunt u de volgende verschijnselen ervaren; zwelling, verdoofd gevoel of sensitiviteit in het okselgebied.

Ja, miraDry is al meer dan 140.000 keer toegepast wereldwijd. Verder is miraDry goedgekeurd door de FDA als effectieve methode om okselzweet drastisch te verminderen binnen 1 behandeling.

U kunt last hebben van wat plaatselijke zwelling en ongemak, wat meestal binnen een paar weken verdwijnt. Bij sommige mensen voelt de huid wat anders aan in de oksel of bovenarm, dit verdwijnt vanzelf weer.

Zweten is noodzakelijk om uw lichaam af te koelen. Uw lichaam heeft 2 - 4 miljoen zweetklieren en hiervan bevindt zich 1 à 2% in de oksel. Het elimineren van deze 1 à 2 procent heeft geen impact op het vermogen van uw lichaam om zich af te koelen.

Daarom wordt ook voor de behandeling vaak gevraagd “zweet u nog op andere plaatsen”. We merken dat de meeste mensen het zweten onder de oksel als “hinderlijk” ervaren. Na de behandeling en de aanzienlijke zweetreductie, stellen we vast dat mensen hun focus verplaatsen naar andere gebieden die zweten en plots dat als hinderlijk aanschouwen.

We hebben reeds 280.000 patiënten behandeld en bij 2 patiënten hebben we kunnen vaststellen dat er sprake kan zijn van “vervangend zweten”, dit is dus een zeer klein percentage.

Tijdens de behandeling wordt er lokale anesthesie toegediend en een soort van tussenlaag gecreëerd om de huid in de oksel naar boven te brengen.

Na de behandeling breekt uw lichaam de stoffen geleidelijk af. Ook uw vernietigde zweet- en geurklieren worden afgebroken. Na enkele weken is de verdoving uit uw lichaam en begint het afbreekproces van de vernietigde zweet- en geurklieren. Nadat de zwelling daalt, kan het zijn dat er nog zweetklieren buiten het behandelingsgebied actief zijn.

Derhalve wordt u steeds gewaarschuwd dat het definitieve resultaat pas na 3 maanden zichtbaar is. Laat na 3 maanden een zweettest uitvoeren en dan kan u opteren om een 2 de behandeling te ondergaan. De meesten (90%) zijn na 2 behandelingen tevreden met het resultaat.

Een miraDry-behandeling kost € 1.499,- voor de 1e behandeling en mocht het nodig blijken dan kost een tweede behandeling € 999,-. Meestal is een patiënt na 1 behandeling voor de rest van zijn leven verlost van overmatige transpiratie onder de oksels. Het resultaat van de behandeling is immers blijvend.

Helaas wordt de behandeling (nog) niet vergoed door de zorgverzekering zodat men het volledige bedrag zelf dient te betalen. Mogelijk kunt u de kosten wel als aftrekpost in uw belastingopgave gebruiken.