Skip to the content

miraSmooth

Nooit meer je oksels scheren!

81% van de Nederlandse vrouwen onthaart de oksels meermaals per week. Grote kans dat jij je oksels ook scheert, misschien zelfs dagelijks. Wat als je dat niet meer hoeft te doen? Stel je voor: geen paniek aanval als je vergeten bent je oksels te scheren en je wilt dat mouwloze jurkje aan, geen scheermesjes meer kopen of van je vriend ‘lenen’, maar blijvend gladde oksels.

Ongemak

Voor vrouwen is het tegenwoordig not done om okselhaar te hebben, en ook steeds meer mannen scheren zich onder hun armen. Het resultaat is dat je je bijna dagelijks moet scheren om haar vrij te blijven. Dat vele scheren zorgt voor rode, schrale irritatieplekken die je het liefst wil verbergen. Oplossing hiervoor is een goed verzorgende deodorant. Nadeel is dat deze duurder zijn en (gele) vlekken achterlaten op je kleding.

Haarzakjes en zweetklieren blijvend geëlimineerd

De miraSmooth behandeling is snel, niet-invasief en wordt uitgevoerd in de behandelkamer van je arts. Het miraSmooth systeem geeft precies gedoseerde energie af aan de regio waar de haarzakjes en okselzweetklieren zich bevinden, en elimineert deze zakjes en klieren niet-invasief. Omdat de haarzakjes en zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling, zijn de resultaten blijvend. En de resultaten zijn snel; je kunt direct na de behandeling het effect al merken, met minimale tot geen hersteltijd.

De behandeling

De arts behandelt elk okselgebied op maat met meerdere plaatsingen van het miraSmooth handstuk. Voorafgaand aan de procedure wordt plaatselijke verdoving toegediend aan je oksels. Deze elimineert de haarzakjes en zweetklieren. Je bezoek aan de kliniek duurt meestal ongeveer een uur. Een behandeling met aanvullend 2 laserbehandelingen zijn nodig om het beste resultaat te behalen. Dit is nodig omdat alleen de haartjes in de groeifase tijdens de behandeling verwijderd kunnen worden en niet alle haartjes tegelijkertijd in de groeifase zijn. De miraSmooth behandeling werkt op alle haarkleuren, ook licht gekleurde haartjes.

Resultaten

De meeste patiënten melden een enorme vermindering van haar en zweet; in een recent klinisch onderzoek was de gemiddelde zweetreductie 82%. Je zou direct na de behandeling een vermindering van haar en zweet moeten merken. Ook heb je geen last van okselgeur meer, omdat ook de zweetklieren die verantwoordelijk zijn voor de geur worden uitgeschakeld. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten per persoon verschillen.

 

FDA goedgekeurd

miraSmooth is onderdeel van miraDry. Deze gebruikt de enige niet-invasieve technologie die door de FDA is goedgekeurd en waarvan klinisch bewezen is dat haar en zweet enorm verminderd wordt met blijvende resultaten. Met niet-invasief bedoelen we dat er geen agressieve chemicaliën, gifstoffen of chirurgie gebruikt worden bij de behandeling. Hierdoor is er minimale tot geen hersteltijd nodig na de procedure.

Na de behandeling

Meteen na de procedure zou je in staat moeten zijn om je normale activiteiten of werk weer op te pakken en normaal gesproken kun je na een week weer beginnen met sporten. Het is niet verstandig om zwaar lichamelijk werk te verrichten in de dagen na de behandeling. Alle bijwerkingen zijn tijdelijk. Het gaat hierbij om blauwe plekken, die na maximaal twee dagen verdwijnen en zwelling, die soms twee weken kan aanhouden. Je kunt er zelf veel aan doen: koelen met de icepacks die je na de procedure mee krijgt en door ibuprofen te gebruiken gedurende een aantal dagen. Jouw arts informeert je hierover. Sommige patiënten hebben kortdurend een doof gevoel in de huid van hun oksels of bovenarmen, wat geleidelijk binnen zes tot acht weken verdwijnt.