Behandeling

De miraDry levert nauwkeurig gecontroleerde elektromagnetische energie aan de oksels. Deze aangevoerde energie genereert warmte waardoor zogenaamde thermolyse van de zweetklieren ontstaat. Hierdoor worden deze zweetklieren met hoge precisie en een blijvend resultaat uitgeschakeld. Tegelijkertijd wordt de huid tegen oververhitting beschermd door middel van een continu werkend watergekoeld koelsysteem. Het contact met de huid vindt alleen plaats middels een steriel verpakt koelelement, de zogenaamde BioTip, dat voor elke behandeling wordt vernieuwd. De miraDry geeft de behandeling per stap weer op het scherm. 

 

Voordat de behandeling met de miraDry kan plaats vinden, zal de behandelend door middel van een paar kleine prikjes plaatselijke verdovingen aanbrengen in het te behandelen gebied. Bij de behandeling zelf vindt alleen contact met de huid plaats en worden er dus geen incisies of prikken toegediend. Op een schaal van 1 tot 10 scoort de behandeling een 2 waar het pijn en gevoeligheid betreft. Zeer laag dus en dat is wel zo prettig voor onze patiënten.

 

Omdat de zweetklieren na de miraDry behandeling niet opnieuw worden aangemaakt door het lichaam, worden er niet alleen goede maar ook blijvende resultaten met deze nieuwe behandeling behaald. Het resultaat is bovendien al direct na de behandeling merkbaar terwijl de bijwerkingen gering zijn. Om een blijvend resultaat te verkrijgen, kan het in sommige gevallen nodig zijn om een tweede behandeling te ondergaan. 

Stap voor stap

Met de beelden hiernaast krijgt u een goed idee hoe de behandeling in zijn werk gaat. En het mooie is dat u ongeveer een uur later alweer naar huis kunt!