"Avi nam alle tijd om nog eventuele vragen te beantwoorden", Peter Vriends

"Vandaag, dinsdag 15 Juli, enkele uren geleden een Miradry behandeling gehad. Drs. Avi Roopram heeft de behandeling uitgevoerd bij Clinic One in Amstelveen.

 

Avi nam alle tijd om nog eventuele vragen te beantwoorden en wat achtergrond toe te lichten over zijn Miradry ervaring. Ik was ongeveer de 25e client die hij ging behandelen.

 

Over de behandeling zelf is veel te lezen op internet, dit is mijn ervaring: Ik kreeg 61 verdovingsprikken in elke oksel. Geen nood na een paar prikjes, die je al nauwelijks voelt, begint de verdoving te werken en heb je in de andere prikjes geen erg meer.

 

Daarna volgt de behandeling, op 37 verschillende plaatsen per oksel zuigt de Miradry zich 30 seconden vast en doet z’n werk. Na 37 ‘zuigzoenen’ en magnetron-opwarming van je oksel ziet die er meteen opgezwollen uit. De procedure is pijnloos. Af en toe als de Miradry aan de rand van het verdoofde gebied komt voel je de warmte. Bij mij heeft Drs. Roopram aan één kant enkele verdovingsprikken bij gegeven.

 

Klaar, dikke oksels, één uur autorijden terug naar huis. Geen probleem. Wel had ik coolpacks in de auto die ik onmiddellijk onder mijn oksels geplaatst heb. Koelen is het devies samen met ibuprofen. Nu is het 17:00 uur, behandeling was om 12:00 en de zwelling is alleen nog maar toegenomen. Niet pijnlijk, maar een beetje een branderig gevoel. Ga een beetje ‘breed’ lopen als een bodybuilder. De zwelling voelt, ondanks het koelen, ook warm aan. Blijven koelen dus!

 

De zwelling is fors, niet echt pijnlijk maar vooral irritant. Nog een ibuprofen genomen en redelijk goed geslapen. Het nadeel was dat ik door de zwelling niet op mijn zij kon liggen. De volgende ochtend is er een blauwe plek bijgekomen en de zwelling lijkt iets minder. Gelukkig niet pijnlijk. Verder ook geen spierpijn of ‘doof’ gevoel zoals door andere wel eens omschreven wordt. Gisteren niet meer getranspireerd, maar of dat het resultaat is van de Miradry of de zwelling kan ik nu nog niet zeggen. Eerst vanochtend weer gekoeld en een ibuprofen op, dit alles uit voorzorg. Vandaag stond er een dagje Madurodam op het programma. 26 graden en gewoon meegegaan. Zwelling was nog wel nadrukkelijk aanwezig maar niet pijnlijk en mijn licht blauwe polo de hele dag DROOG!

 

Vanavond weer gekoeld en de zwelling is met zo’n 65% afgenomen in de loop van vandaag. Rechts geneest iets sneller dan links maar het verschil is marginaal.

 

PS: als je mijn verslag wil gebruiken is dat wat mij betreft OK. Ik zal het blijven aanvullen tot na enkele maanden. ‘So far so good’ ben van plan vrijdag aan het eind van de middag een rondje te gaan golfen, zal je nog laten weten wat de invloed is op mijn handicap :-)"

 

Peter Vriends