"Heel tevreden", Kim Dirven, 23 jaar

“Ik heb zojuist mijn tweede miraDry-behandeling ondergaan. Hiervoor heb ik gedurende ongeveer 5 jaar botox-injecties gekregen om het zweten onder mijn oksels te verminderen. Nu was ik toe aan iets met een blijvend resultaat en hoorde van mijn huidarts over het bestaan van miraDry. Hij vertelde me dat het een nieuwe behandeling met een blijvend resultaat is. Dit in tegenstelling tot botox-behandelingen die maar 3 tot 4 maanden werken.

 

Al sinds de middelbare school ben ik op zoek naar een goede behandeling voor mijn hyperhidrose. Ik kan me nog goed herinneren hoe vervelend ik de zweetplekken onder mijn oksels vond en hoe gênant ik het vond dat je op alle foto’s van mij de zweetplekken kon zien. Toen ik ouder was, bezocht ik een huidarts en onderging ik diverse behandelingen.

 

Tot dusver ben ik heel tevreden met mijn eerste miraDry-behandeling. Het zweten onder mijn oksels was direct na de eerste behandeling verdwenen. Daarna heb ik 6 maanden gewacht op de tweede behandeling. Maar eerlijk gezegd zou één behandeling ook wel genoeg zijn geweest. Ik wilde het nu een keer goed doen en ging dus ook voor de tweede behandeling. Na de eerste miraDry-behandeling had ik wat last van een zwelling onder mijn arm, maar dit was na een week over. Een paar pijnstillers waren voldoende.

 

Ik heb de maand daarna geen enkele last van transpiratie gehad, daarna merkte ik een klein beetje zweet maar echt veel en veel minder dan het vroeger was. Ik kon nu gewoon naar de bruiloft van mijn beste vriend zonder bang te zijn voor zweten en mijn jurk te ruïneren.

 

Drie dagen geleden had ik dus mijn tweede miraDry-behandeling en de zwelling is nu al een stuk minder geworden. Ik heb er meteen wat koude kompressen op gedaan. Ik beveel deze behandeling met volle overtuiging aan voor iedereen die last heeft van overmatig zweten.”

 

Kim Dirven, 23 jaar