Skip to the content

FAQ

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

 

Je lichaam heeft zweetklieren nodig om zichzelf te koelen. Je lichaam heeft 2-4 miljoen zweetklieren, waarvan slechts 2% zich in je onderarmen bevinden. Wanneer deze 2% zweetklieren definitief worden verwijderd, heeft dit geen invloed op het koelen van de rest van je lichaam. Na miraDry zult u veel voordelen ervaren zoals minder okselzweet, maar de rest van uw lichaam zal blijven zweten zoals daarvoor.

miraDry gebruikt thermische energie om het behandelgebied te verwarmen, waarmee geur- en zweetklieren op een veilige manier worden verwijderd. Voor meer informatie zie ook de werkwijze pagina.

U kunt direct en blijvend resultaat verwachten. Een miraDry behandeling vernietigt geur- en zweetklieren definitief. Het is klinisch bewezen dat een behandeling gemiddeld 82% zweet en 89% geur vermindering tot stand brengt. Het uiteindelijke resultaat verschilt per persoon.

Al na 1 behandeling kunt u verschil merken. Uw behandelaar zal van tevoren aangeven hoeveel behandelingen u uiteindelijk nodig heeft.

Een miraDry behandeling duurt gemiddeld 1 uur.

De meeste mensen ervaren geen pijn tijdens de uitvoering en zijn hierna snel weer actief. Plaatselijke verdoving in de oksel zorgt er voor dat u geen ongemak ervaart tijdens de behandeling. De meeste personen keren direct weer terug naar hun dagelijkse activiteiten, zoals werk. Sporten wordt meestal binnen een paar dagen weer opgepakt. Voor een paar dagen kunt u de volgende verschijnselen ervaren; zwelling, verdoofd gevoel of sensitiviteit in het okselgebied.

Ja, miraDry is al meer dan 140.000 keer toegepast wereldwijd. Verder is miraDry goedgekeurd door de FDA als effectieve methode om okselzweet drastisch te verminderen binnen 1 behandeling.

U kunt last hebben van wat plaatselijke zwelling en ongemak, wat meestal binnen een paar weken verdwijnt. Bij sommige mensen voelt de huid wat anders aan in de oksel of bovenarm, dit verdwijnt vanzelf weer.

Een miraDry-behandeling kost € 1.499,- voor de 1e behandeling en mocht het nodig blijken dan kost een tweede behandeling € 999,-. Meestal is een patiënt na 1 behandeling voor de rest van zijn leven verlost van overmatige transpiratie onder de oksels. Het resultaat van de behandeling is immers blijvend.

Helaas wordt de behandeling (nog) niet vergoed door de zorgverzekering zodat men het volledige bedrag zelf dient te betalen. Mogelijk kunt u de kosten wel als aftrekpost in uw belastingopgave gebruiken.